El akartam rejtőzni (Volevo nascondermi) 2020

El akartam rejtőzni (Volevo nascondermi) 2020

A film Antonio Ligabue festő-zseni életének valós története kitűnő játékfilmes feldolgozásban. Antonio szerepében Elio Germano látható, aki ezért az alakításáért elnyerte a 2020-as Berlini Filmfesztiválon a legjobb férfi színész díját. A film 2021-ben az Olasz Filmakadémia David di Donatello díjait is elnyerte, többek között a legjobb film és a legjobb rendezés kategóriákban.

Elk*rtuk (2021)

Elk*rtuk (2021)

Eredeti cím:Elk*rtukMűfaj:magyar filmRendező:Keith EnglishZene:Rakonczai ViktorJátékidő:125 percA film forgalmazója:Megafilm Kft.Hazai mozi bemutató:2021. október 21. Elk*rtuk c. film leírása Politikai krimi az őszödi beszéd kiszivárogtatását követő eseményekről...
Éjjeli őrjárat (2021)

Éjjeli őrjárat (2021)

Színházi társulat a főpróba forgatagában. A finálé hosszas próbája a késő éjszakába húzódik. Egy apró, látszólag jelentéktelen részletkérdés nem tudja elrontani az elégedett jókedvet: az öltöztetőnőt sehol nem találják. 

Eltörölni Frankot (2021)

Eltörölni Frankot (2021)

Az Eltörölni Frankot 1983-ban játszódik, a vasfüggöny mögött. Frank, egy underground zenekar frontembere nem tud beilleszkedni a szocializmus orwelli csendjébe. Pszichiátriára kerül, ahol a rendszer az ellenségeit titokban próbálja elhallgattatni. Súlyos trip veszi kezdetét, amely egy társadalom sorsdöntő dilemmáira keresi a választ.

Éjszaka a házban (The Night House) 2020

Éjszaka a házban (The Night House) 2020

A férje váratlan halála felett napirendre térni képtelen fiatal nő egyedül él a tóparti házban, amit a férfi épített. Beth igyekezete, hogy lelkileg ép maradjon, hiábavalónak bizonyul, amikor rémálmok törnek rá. Felkavaró látomásaiban a házban ólálkodó kísérteties jelenlét őt szólítja. Barátai tanácsa ellenére Beth kutakodni kezd néhai férje holmijai között, abban bízva, hogy válaszokra lel. A titkok, amiket feltár, egyszerre különösek és ijesztőek – ám ez sem tántorítja el attól, hogy megoldja a rejtélyt.