BOHÉM RAPSZÓDIA

Ma hajnalban díjazták az Amerikában működő külföldi újságírók a 2018-as filmeket, és ezek közül a BOHÉM RAPSZÓDIA (12) bizonyult a legjobb filmnek a dráma kategóriában, Freddie Mercury alakítója, Rami Malek pedig a legjobb színész lett, ugyancsak a drámai kategóriában. A világszerte hatalmas sikernek örvendő zenés filmet Magyarországon már csaknem 550.000-en látták és még mindig műsoron tartják a mozik.

A legjobb színésznő díját Olivia Colman vehette át a vígjáték/musical kategóriában, A KEDVENC(16) című filmben nyújtott alakításáért. A már számos nemzetközi díjat magáénak tudó kosztümös film február 7-én érkezik a magyar mozikba.

Christian Bale as Dick Cheney in Adam McKay’s VICE, an Annapurna Pictures release. Credit : Annapurna Pictures 2018 © Annapurna Pictures, LLC. All Rights Reserved.

Christian Bale lett a legjobb színész a vígjáték/musical fronton, méghozzá Dick Cheney megformálásáért az ALELNÖK című filmben. A további öt díjra jelölt alkotás, melyben Bale partnerei Amy Adams, Steve Carell és Sam Rockwell, február 21-én debütál idehaza.

A három film magyarországi forgalmazója a Fórum Hungary.

76. Golden Globe 2019 – a nyertesek listája