Audrey Tautou egy szerencsétlen lúzerbe szeretett bele – legalábbis a május 10-én a mozikba kerülő NATHALIE MÁSODIK ÉLETE című francia romantikus vígjátékban. A film két rendezője, a vígjáték alapjául szolgáló regény írója, David és testvére, Stephane Foenkinos május 2-án és 3-án Budapestre látogatnak.


Nathalie  (Audrey Tautou) fiatal, gyönyörű, munkamániás, kettétört életű nő. Férjét autóbalesetben vesztette el, s a tragédia óta érzelmeit elfojtva él. Markus (François Damiens), a munkatársa a legkevésbé sem mondható jóképűnek, ronda ruhákat hord, és általában véve egy rakás szerencsétlenség. Mégis ő az, akit Nathalie egy napon az irodájában – önmaga legnagyobb meglepetésére – váratanul megcsókol…

Tettének következményeképp a pár sajátságos érzelmi utazásra indul: a munkahelyükön zárt ajtók mögötti vagy épp nyílt színi, heves, veszekedések majd hatalmas rózsacsokrok és szerelmes pillantások váltják egymást – ahogy az egy alakuló kapcsolatban gyakran előfordul – mindez természetesen a francia filmekre jellemző kedves, finom humorral fűszerezve.

NATHALIE MÁSODIK ÉLETE mesél az újjászületésről, és a szerelem rendkívüli erejéről. A fim méltó adaptációja David Foenkinos tíz rangos irodalmi díjat begyűjtő regényének. David Foenkinos egy másik regénye, A feleségem erotikus potenciálja 2006-ban jelent meg hazánkban az Európa Kiadó gondozásában. A film két rendezője, a regényíró David és testvére, Stephane Foenkinos május 2-án és 3-án Budapestre látogatnak.