A színész is csak ember: sokat dolgozik, és néha haza is visz a munkájából. Ben Affleck például nemrégiben különleges engedélyt kért a Warner Bros főnökeitől, hogy hazavihesse batman-jelmezét, melyet a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala (Batman V Superman: Dawn of Justice, hazai bemutató: március 24.) című filmben visel. Igaz, jó oka volt rá. Legkisebb fia negyedik születésnapján minden gyerek szuperhősnek öltözött, és Samuel azt kérte, az apukája se maradjon ki a közös játékból.

BatmanVSuperman_jelenetfoto (1)

Ben Affleck – Batman Superman ellen – Az igazság hajnala

A színész azt nyilatkozta utóbb, hogy a stúdió vezetői meglepődtek a kérésen, és egyáltalán nem bólintottak rá könnyen. De Affleck sem szívesen bújt a jelmezbe otthon.

– A fiam kedvéért persze, hogy felöltözöm – mondta –, érte sok mindent bevállalok. De arra nem számítottam, hogy a gyerekekkel a szüleik is eljönnek: azért tőlük igazán zavarba jöttem. Meg a sok jelmezes: volt ott Wonder Woman, Amerika kapitány, Vasember meg még mindenféle…

A délelőtti mulatságon azért akadtak néhányan, akik megértették a helyzetet: a vendégek között feltűnt Reese Witherspoon, Victor Garber és természetesen Affleck volt felesége, három gyereke anyja, Jennifer Garner is.