Már csak egy hét van hátra, míg Ben Affleck bebizonyítja: tökéletes Batman, és méltó ellenfele az acélembernek, Henry Cavill-nek, aki a hírek szerint úgy kigyúrta magát a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala (Batman V Superman: Dawn of Justice, hazai bemutató: március 24.) forgatására, hogy ki kellett engedni a jelmezéből.

De az év talán leglátványosabb filmjének rendezője, Zack Snyder nemrég egy internetes portálon bevallotta: Ben Affleck nem feledtette vele az előző Batmant, és ő fel is vetette Christian Bale-nek, hogy szerepeljen a filmben.

BatmanVSuperman_jelenetfoto (15)

– A mi filmünk egy másik univerzumban játszódik, mint a Nolan-féle Batmanek – magyarázta a rendező a hírt egy ausztrál filmes újságnak. – Úgyhogy Bale akkor sem lehetett volna Batman nálunk, ha akartuk volna. Viszont, ha eljátszik egy egészen másik szerepet a filmben, azzal éppen ezt bizonyítottuk volna.

Arra a kérdésre, hogy mely szerepre lehetett volna esélyes Bale, a rendező már viccesen válaszolt:

– Talán jó Alfred lett volna. Persze, öregítő maszkban.

Komolyan viszont azt tette hozzá, hogy a stúdió vezetői tényleg próbálták rábeszélni, hogy legyen az előző – elképesztően sikeres – trilógiából visszatérő szereplője, de ő ragaszkodott ahhoz, hogy ez egy másik világ, különben nem találkozhatna Batman és Superman: márpedig ez a film a két legyőzhetetlen csatárjáról szól.