Csillagok között találta magát, aki tegnap a londoni Claridge’s Hotelbe tévedt: az európai premier előtti napon itt találkozott az újságírókkal az év talán legjobban várt, legnagyobb filmje, a Csillagok között (12) (Interstellar, hazai bemutató: november 6.) rendezője, Christopher Nolan és sztárjai: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Michael Caine, Mackenzie Foy valamint a rendező felesége, a film producere, Emma Thomas.

Interstellar_LA_premier

A sajtótájékoztatón kiderült, a rendező úgy gondolja, ha a Csillagok között sikeres lesz, az egy egész filmes szabadságharcot indíthat el:

– Szeretném, ha kiderülne, nem csak folytatást és sorozat-darabokat lehet gyártani; a Csillagok között nem alapul semmin: a mi fejünkből pattant ki. Ha ez bejön, más filmkészítők is elhiszik majd: így is lehet.

De a sajtótájékoztatón nem volt mindenki ennyire komoly. Michael Caine, aki féreglyukakkal foglalkozó komoly tudóst alakít a Föld pusztulása idején játszódó sci-fiben, azt mondta:

– Szeretek kertészkedni, és sok féreglyukkal találkoztam már. De sosem értettem, mik azok. A forgatás során végre sokat megtudtam róluk.

A Csillagok között londoni premierjén készült videók

IC Press