James Cameron több száz munkát biztosít az Egyesült Államokban az Avatar folytatásainak forgatásával,- állítják a szakértők

Avatar

A híres rendezőnek, James Cameron-nak úttörő alkotásai, mint a Titanic és az Avatar milliós bevételeket hoztak világszerte, de a Pop Tarts-nak elmondta, hogy a filmek globális ereje nem állítja meg, hogy leforgassa az Avatar folytatásait itt az Egyesült Államokban, ezzel munkák százait biztosítva az amerikaiaknak.

„ Két filmet forgatunk egymás után, tehát két forgatókönyvet írok, nem egyet, ami kiegészít egy szabad-filmes összefüggő történeti szálat-ez nem igazán egy trilógia, inkább összességében: jellem- kibontakozás. Szóval igazán izgatott vagyok-mondta Cameron a FOW411’ Pop Tarts-nak, mielőtt őt és feleségét Suzy Amis-t kitüntették a minap rendezésre került Covenant House Gala-n Los Angeles-ben az emberbaráti szeretetből tett munkájukért, segítve ezzel a hajléktalan fiatalokat.

„Most éppen új szoftvereken, animációs technológiákon és egyéb előmunkálatokon dolgozunk. Egy új felszerelést hozunk létre Manhattan Beachen, szóval mindenki, aki él jön vissza.”

Eközben, mikor annyi vizuális effektekkel foglalkozó művész munkanélküli, Cameron projektje – a 2014 decemberére és 2015 decemberére tervezett megjelenéseknek köszönhetően –kedvező változást hoz.

„ Ez feltétlenül munkahelyteremtő. Nagy számmal vannak vizuális effektekkel foglalkozó művészek és sokuk munka nélkül van most éppen, szóval ez valóban hatalmas lehetőség egy csomó tehetséges ember foglalkoztatására’ – mondta Peter Gend a Los-angelesi Art Institute of California vizuális effekt oktatója. –” Az ő digitális mozgásrögzítésének folyamata teljesen más, mint másoké.”

Jon Landau, Cameron co-producere az Avatar filmekben (Lightstorm Entertainment), úgy jósolja, hogy több, mint 700 munkát fognak biztosítani a két produkcióra, amit hatalmasabbra és jobbra terveznek, mint valaha.

„ A másik dolog, amit a Manhattan stúdió nyújt nekünk a terjeszkedés lehetősége. Ha élő felvételre lenne szükségünk, vagy több térre, nekik ez megvan. „ –mondja.

Valóban, az első „Avatar”-ral, mint a világon a legnagyobb bevételt hozó film jelzőjével, Cameron érezi a nyomást.

„Mindig  van egy elvárás. Meg kellett vele már birkóznom a Terminátor-nál 1984-ben. Hirtelen ott voltam egy átütő sikert hozó filmmel és ott volt az ’és most mi lesz ezután?’ Azonban az én munkám a közönség megutaztatása és szórakoztatása.’-mondja. A másik, hogy leülök írni és csak Pandoránál kötök ki. Nem gondolok a dologra, a vörös szőnyegre. Ennek megvan a saját élete, tényleg. A karaktereknek van saját életük.”

A Terminátorhoz visszatérve pedig,  Cameron marad a régi sztárnál Arnold Scwarzenegger-nél, annak ellenére, hogy a színésznek az utóbbi időkben sok magánéletbeli problémája van.

„Mi ketten sokat beszélgettünk.’ – mondta a rendező. ’az ember kiáll a barátja mellett. Beszélgettünk és mondtam neki, nézd, én melletted állok. Neki nincs szüksége az én tanácsaimra. Tudja, hogy irányítsa a saját image-ét és mit mikor mondjon és el is mondja, amikor eljön az ideje. Ez ilyen egyszerű.”

Cameron ’97-es átütő sikerű Titanic-ját 3D-ben is újra kiadják, így ez természetesnek tűnt, hogy a hírekben tárgyalják, főként annak fényében, hogy a rendező jól ismert az utálatáról a 2D-s filmek iránt, amelyeket utómunkálatokkal alakítanak 3D-sé.

„ Ez valójában egy kissé frusztráló, mert annyira könnyű lett volna a Titanicot leforgatni 3D-ben, ha abban az időben meg lettek volna hozzá a kameráink és a mozik’ – mondta. Valójában több munkát igényel (az átkonvertálás 3D-ben)és nem igazán élvezem ennek a munkálatait, nem úgy, mint az eredményét.”

„ Jó néhány évet és millió dollárt áldoztunk egy időgép megalkotásának próbálkozására, hogy vissza tudjak menni és 3D-ben leforgatni, de ez sajnos nem jött össze’ – viccelt Cameron – ’ így most kénytelenek leszünk átkonvertálni.’

Döme Bernadett