Jankovics Marcell 23 évig készült animációs filmje, Az ember tragédiája Különdíjban részesült a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Film- és Tévékritikusi Szakosztályának ötvenedik alkalommal megrendezett éves díjátadóján. 

Jankovics Marcell nagyszabású Madách-adaptációja nem csak a közönség körében aratott sikert, hiszen másfél hónap alatt több mint tízezren látták, hanem a kritikusok is lelkesen fogadták. A pozitív sajtóvisszhangot nyomatékosítja a Filmkritikusi Szakosztály Különdíja, melyet ünnepélyes keretek között adtak át 2012. február 1-én a MÚOSZ-székházban.

Az ember tragédiája szerepel a 43. Magyar Filmszemle programjában, azonban a várható nagy érdeklődés miatt a Szemle ideje alatt (február 3-5-ig) Budapesten a Puskin moziban is műsorra tűzik a filmet 15 órai kezdettel. Jankovics Marcell a Kortárs magyarok filmklub vendégeként közönségtalálkozón vesz részt: a vetítés február 6-án, este 7 órakor lesz Budapesten, az Odeon-Lloyd moziban. A közönségtalálkozók vidéken is folytatódnak, február 2-án Szentendrén, február 9-én Kaposvárott beszélgethetnek a nézők az alkotóval a vetítések után.

Jövő héttől Budapesten ismét az Urániában vetítik a filmet. Az előadásokra jegyet foglalni személyesen, a mozi honlapján (http://www.urania-nf.hu), illetve telefonon (+36-1-486-3400, +36-1-486-3413, +36-1-486-3414) lehet.