Az Oscar-gála történetében még sosem forult elő, ami ma hajnalban történt! A legjobb film címét ugyanis tévesen jelentették be! Alig, hogy Emma Stone kezében az Oscar-díjjal elhagyta a színpadot, bejelentették a legjobb film kategória tíz jelöltjét, melyek között a Kaliforniai álom címe ismét elhanzott. Emma talán még vissza sem ült a helyére, újra a színpad felé kellett vennie az irányt, hiszen az Oscar-díjas Warren Beatty egy kis hezitálással a Kaliforniai álom c. filmet kiáltotta ki a legjobb filmnek.

A Kaliforniai álom alkotóinak teljes csapata vonult fel a színpadra, háttérben a még szipogó Emma Stone-nal. A film producerei közül Jordan Horowitz, a film producere köszönő beszédét már befejezte, de Marc Platt-ba belefojtották a szót, a bejelentéssel, miszerint tévedés történt és az legjobb filmnek járó Oscar-díj valójában a Holdfény c. mozinak jár. A megdöbbenés inkább a nézők arcán volt látható, a Kaliforniai álom csalódott stábja hamar elfogadta a helyzetet és a csapat levonult a színpadról.

Mire mindenki észbe kapott, szinte észrevétlenül lecserélődtek az emberek a színpadon és az arany szobrot már nem Jordan Horowitz és csapata tartotta a kezében, hanem Adele Romanski, a Holdfény producere, valamint a film további készítői.

Oscar bakik: téves bejelentés a 89. Oscar gálán

Warren Beatty kezében a borítékkal

Warren Beatty kimentette magát a kellemetlen helyzetből és elmondta, hogy a borítékban az állt, hogy Emma Stone – ezért isidőzött a felolvasásával. Időközben azonban rájött, hogy a legjobb színésznőt megnevező boríték maradt a kezében, amit összekevert a másikkal. Végül a másik borítékban írtakat megmutatta a kamerának!

A Kalifornia álom tehát közel sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, az alkotók csalódottságán pedig az Oscar bakik és a visszavett Oscar szobrok sem segítettek. Azért ne felejtsük el az ő sikerüket sem, hiszen húsz év óta ez a film volt az egyetlen, ami a csúcstartó Titanic c. filmmel azonos számú jelölést kapott! A Holdfény végül három Oscar-díjat kapott, míg a Kaliforniai álom hatot…

A 89. Oscar 2017 nyertesek, nyertes filmek teljes lista