A 89. Oscar-gálán a szebbnél-szebb ruhaköltemények közül egyik sem ragyogott úgy, mint Meryl Streep tehetsége. A 68 éves színésznő három Oscar-díj boldog tulajdonosa, aki legújabb – és egyben húszadik – jelölését a Florence – A tökéletlen hang (Florence Foster Jenkins) c. filmjéért kapta.

Meryl Streep az Oscar-gálán

Meryl Streep a 89. Oscar-gálán

Meryl StreepFlorence – A tökéletlen hang c. filmben nyújtott alakításáért a legjobb női főszereplő kategóriában kapta az idei jelölését, de ugyanezt a filmet a legjobb kosztüm, jelmeztervezés kategóriában is Oscar-díjra jelölték. Így a „Florence – A tökéletlen hang” alkotói ma két Oscar-díjért izgulhattak.

Meryl Streep, Oscar-gála

Meryl Streep zavarban van?! 89. Oscar-gála

A 2017-es Oscar-gála házigazdája; Jimmy Kimmel amerikai műsorvezető még az est első perceiben kiemelt néhány nevet a jelenlévő vendégek közül, melyek között Meryl Streep neve is felcsendült. A színésznő tehetségét állva tapsolva ismerte el a közönség. Meryl saját zavarát bájosan megjátszva próbált partnere karja mögé bújni, amikor nevét emlegették, majd felpattant és szembefordulva a közönséggel megköszönte az üdvözlést.

A 89. Oscar-gála közönsége

Meryl Streep-et ünneplik a 89. Oscar-gálán

A film végül ezen az estén nem kapott Oscar-díjat, a legjobb színésznőnek járó Oscar szobrot idén Emma Stone kapta a Kaliforniai álom c. filmben alakított szerepéért. Meryl Streep 20 jelölése azonban örökre bevéste magát a filmtörténetbe, csakúgy mint a három Oscar-díj, amit eddigi munkájáért kapott. …és ki tudja?! Jövőre talán ismét jelölni fogja az Akadémia…

A 89. Oscar 2017 nyertesek, nyertes filmek teljes lista >>