Noomi Rapace csupán 34 éves, de úgy érzi, a régi gárdából való. Úgy tréningezik minden filmjére, mint a példaképei, Robert De Niro vagy Marlon Brando. Ez teszi különlegesen intenzívvé a játékát A tetovált lány-tól a Prometheus-ig. És emiatt hiszik a kollégái kicsit őrültnek. A színésznő ugyanis minden szerepére elképesztő igényességgel készül. Pontosan felépíti a háttértörténetüket, minden kis – a filmben sosem látszó – részletet alaposan kidolgoz.

The-Drop-Noomi Rapace

A Piszkos pénz (16) (The Drop, hazai bemutató: október 30.) előtt Brooklynba költözött, ócska kiskocsmákba járt, egy különösen édeskés, olcsó és ócska kölnit viselt, és nagyon sok zenét hallgatott. Csupa olyasmit, amit a filmbéli figurája, Nadia szerinte szeretne. A New York-i orosz maffia és a helybéli nehézfiúk közötti háborúságról szóló thrillerben, melyben James Gandolfini és Tom Hardy oldalán játszik, ő ugyanis ócska táncosnőt alakít: aki azt reméli, a szerelem menti meg a veszélyes hétköznapokból.

A Piszkos pénz stábja szerint a színésznő öltöző-trailerérből folyamatosan két szám harsogott a forgatási szünetekben: Meatloaf I Would Do Anything for Love-ja és Celine Dion My Heart Will Go On című dala.

– A közelemben mindenkit az őrületbe kergettem – ismerte el a forgatás után Rapace. – Nem is csodálom. Az egyik szám rosszabb a másiknál. De én attól lettem reggelenként Nadia, hogy ezeket énekeltem a zuhany alatt.

IC Press