A Polisse március 29-én kerül a hazai mozikba, azonban premier előtt már most hétvégén szerepel a Puskin mozi műsorán.

A Polissea tavalyi Cannes-i Filmfesztiválon debütált, ahol a rendező Maïwenn a Zsűri Díját nyerte el. Az egyik női főszerepet is magára vállaló művésznő a ’90-es évek elején azzal botránkoztatta meg a publikumot, hogy akkoriban beinduló színészi karrierjét parkoló pályára téve, mindössze 16 évesen gyermeket szült Luc Bessonnak. Besson pár évvel később Az ötödik elem forgatásán megismert Milla Jovovich miatt hagyta el őt. Maïwenn sikeresen tért vissza a filmvilágba: rendezőként a Polisse harmadik nagyjátékfilmje, színésznőként pedig többek között a Magasfeszültség főszerepében láthattuk.

A Polisse itthon először azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy 18-as korhatár besorolást kapott. Eközben külföldi karrierje tekintélyt parancsoló: a francia mozikban késő ősszel a legnagyobb hollywoodi kasszasikereket is maga mögé utasította a bevételi ranglistán, a francia Oscarnak számító, patinás César-díjátadón pedig a legígéretesebb fiatal színésznő (Naidra Ayadi) és a legjobb vágás (Laure Gardette és Yann Dedet) díját nyerte el.

A jövő hét csütörtöki premiert megelőzően a budapesti Puskin moziban (1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 18.) már ezen a hétvégén megtekinthető a film péntektől vasárnapig 21:15-ös kezdéssel.

A Polisse-t Magyarországon a Mozinet Kft. forgalmazza.