Végjáték (Ender’s Game) 2013  poszterA Földet már többször megpróbálta leigázni egy kimagasló technikai fejlettséggel rendelkező földönkívüli faj, és nem kisebb a szándékuk, mint hogy elpusztítsák az egész emberiséget. 70 évvel a kíméletlen háború után az emberek talán megtalálták szabadulásuk kulcsát Ender Wiggin (Asa Butterfield) személyében. A csendes, de annál különlegesebb képességekkel rendelkező fiút egy szigorúan védett, titkos űrbázisra küldik, ahol hozzá hasonló tehetséges fiatalokból álló katonai csapatot képeznek ki. A vezetőség terve, hogy a szüleiktől, testvéreiktől elszakított gyerekekből egy olyan sereget formáljanak, akiket az idegenek elleni végső támadás során bevethetnek.

Endert addig manipulálják, míg kegyetlen gyilkossá nem válik. Egy váratlan esemény rádöbbenti a fiút tettei következményeire, és arra, hogy a körülötte zajló hatalmi játékban ő is csak egy eszköz. De a remény még nem veszett ki belőle: saját módszereivel akarja megmentheti családját, és a Föld lakóit a félelmetes idegen fajjal szemben. De vajon ez elég lesz a végső összecsapásra?

Osrson Scott Card kultikus sci-fi regényét 1985-ben a legnagyobb nemzetközi elismerést jelentő Hugo-, és Nebula-díjjal jutalmazták. A morális kérdéseket is feszegető, lenyűgöző helyszíneken játszódó izgalmas történetet Gavin Hood rendező vitte vászonra olyan fantasztikus színészekkel a főszerepben, mint Harrison Ford, Ben Kingsley, Viola Davis, és két feltörekvő fiatal tehetség Asa Butterfileld, és a Coen-testvérek filmjében (A félszemű) megismert Hailee Steinfeld.

[scg_html_vizszintes_vonal]

Eredeti cím: Ender’s Game | Műfaj: amerikai sci-fi/akció | Rendező: Gavin Hood | Játékidő:  114 perc | Zene: Steve Jablonsky | A film forgalmazója: Pro Video Film & Distribution Kft, | Hazai mozi bemutató: 2013. november 7. | Főszereplők: Harrison Ford, Abigail Braslin, Ben Kingsley, Viola Davis, Hailee Steinfeld, Abigail Breslin, Asa Butterlfield | Korhatár: 12

Végjáték (Ender’s Game) – szinkronizált magyar nyelvű előzetes:

[youtube]http://youtu.be/0U169OfVz7A[/youtube]