Régen az emberek a kikapcsolódást keresték a mozikban, ahol nincs anyós, vagy idegesítő szomszéd, se főnök. Bár a világ sokat változott, a munkánknak nincs tartója a moziszékeken a pattogatott kukorica és a kóla mellett! Úgy néz ki, ez a véleménye az iOS fejlesztőinek is, akik megoldást ígérnek a problémára!

Jó hír a mozinézőknek, hogy január 10-én az iPhone telefonokon használható iOS mobil operációs rendszer legújabb verziójához olyan szoftverfrissítés érkezik, amelyben a repülőgép üzemmód mintájára egy ún. Theatre Mode nevű üzemmódot is tartalmazni fog, amit moziban és színházban lehet majd használni.

Az Apple iOS 10.3-as verzió részét képező Theatre Mode az iPhone és iPad eszközök használatát hivatott megkönnyíteni, amikor tulajdonosuk moziban tartózkodik. A Theatre Mode amellett, hogy nem fogad hívásokat, elnémítja a készüléket, kikapcsolja az értesítéseket és átállítja a képernyő fényerejét a legalacsonyabb értékre, hogy a szomszédainkat ne zavarjuk a moziban.

pixabay.com

A popcorn ikonnal érkező újdonság régóta várt, hiánypótló megoldást jelent a szórakoztatóiparnak, hiszen a mozinézők jól tudják, milyen idegesítő, amikor kedvenc filmünk alatt az előttünk ülő “halaszthatatlan” ügyeit intézi az okostelefonján. Nem igaz, hogy egy másfél órás film ideje alatt ne lehetne nélkülözni a kütyüinket, hisz nem is olyan rég még mobiltelefon sem létezett.

A mozi mód egyenlőre csak az iOS-szal működő készülékeken lesz majd használható, de bízunk benne, hogy hamarosan az Android rendszereken is elérhetővé fogják tenni. Persze a Theatre Mode nem csak az iPhone használóknak jelent segítséget, hiszen a mozinézők mindegyike érzékeli majd a változást, ha egyelőre nem is lesz minden készüléken bekapcsolható ez a funkció.

Vannak, akik szerint azok az emberek, akik egyébként sincsenek tekintettel a többi mozinézőre, ők nem fogják használni ezt a lehetőséget. Mi azért bizakodóak vagyunk!