Baby Yoda karakterét már minden Star Wars rajongó ismeri a világhírű sorozatból. Látogatóink egyike Hamza Károly is fanatikus mozinéző, aki továbbgondolta a nagyfülő „Gyermek” történetét. Az alábbiakban ő maga mutatja meg fantasztikus tehetségét és azt is elmeséli nekünk, hogyan született meg ez a tüneményes videó.

Hamza Károly vagyok, jelenleg a Digic Pictures-nél dolgozom, mint Lighting & Compositing artist.

Pályaválasztásomat annak köszönhetem, hogy Édesapám hazahozta VHS kazettán a Superman című filmet. Az volt a kedvenc jelenetem, amikor Superman megmenti Loise Lane-t, mert kizuhant a helikopterből. Annyira megfogott ez a trükk, hogy mindent meg szerettem volna tudni azzal kapcsolatban hogyan tudták ezt megvalósítani. A Magyar televízión anno ment a Mozivarázs című amerikai sorozat, ami Hollywood vizuális effektusait mutatta be. 1998-ban megkaptam az első számítógépemet is. Innentől már egyenes volt az út, hogy digitális effektusokon dolgozzak.

Amikor először láttam az ILM-féle digitális Yoda-t, megfogadtam, hogy egyszer valamikor fogok animálni/létrehozni egyet én is. Az egyik dvd-n volt egy kis rejtett animáció, amiben Yoda zenére táncolt. Szenzációs volt. :))
Aztán mikor tavaly megjelent a Mandalorian sorozat és Baby Yoda meghódította a világot, akkor egyértelmű volt, hogy meg kell lovagolnom a hype-ot. A május 4-i nemzetközi Csillagok Háborúja nap, pedig kitűzte a deadline-t hozzá. ?
Főállásom mellett a szabadidőmben esténként és főleg hétvégén dolgoztam rajta, kb. 5 hónapig készült.

Baby Yoda rövid shortfilm története

Baby Yoda
Baby Yoda

A videó egy általam kitalált fiktív történet Baby Yoda főszereplésével, nem kapcsolódik a Star Wars filmek történetébe. De vannak részei melyeket a filmek inspiráltak (pl: a mocsárban a házikót Yoda Dagobah bolygón lévő kunyhója ihlette, melyet A birodalom visszavág című részben is láthatunk).

Hamza Károly shortfilmje a „Gyermekről”

Hogyan készült a fenti Baby Yoda rövidfilm?