For personal and non-commercial use only. Copyright (c) 2011 Academy of Motion Picture Arts and Sciences ("A.M.P.A.S"). "Oscar," "Academy Awards" and the Oscar statuette are registered trademarks, and the Oscar statuette a copyright, of A.M.P.A.S. See http://www.oscars.org/legal/regulations.html for more information.

Az Akadémia bemutatta a 84. Academy Awards® poszterét. A művészet jellemzői az ikonikus Oszkár szobrocska mellett a nyolc évtizedet átívelő, emékezetes képeket magába foglaló nyolc film: „Elfújta a szél” (1939), „Casablanca” (1943), „Óriás” (1956), „A muzsika hangja” (1965), „A Keresztapa” (1972), „Miss Daisy sofőrje” (1989), „Forrest Gump” (1994) és a”Gladiator” (2000). A filmek plakáton szereplő filmek mindegyike a „Legjobb film” kategóriában Oscar díjat nyert, kivéve az „Óriás” c. filmet, amelyért a legjobb rendező díját nyerte meg George Stevens rendező.

A támogatók szlogenjének: „Ünnepeljük a filmeket mindannyian!” célja, hogy felidézze azt az érzést, azt a kötődést, amely mindannyiunkban megvan a filmek iránt. Mindegy, hogy első randi, vagy nyaralás, családi- vagy baráti összejövetel, a filmek nagy része megmarad az emlékezetünkben,” mondta Tom Sherak; az Akadémia elnöke. „Az Akadémia díjai nem csupán egy díj és megtiszteltetés ezen filmek kíválóságáért, hiszen ilyenkor azt ünnepeljük, mit jelent számunkra, és mindannyiunknak külön-külön a kultúra.

A 84. Oscar-díjátadást (2012. február 26.) élőben fogja közvetíteni az ABC TV, illetve további televíziós csatornák világszerte több, mint 200 országban.