Döbbenten fogadtuk a hírt, hogy a bezárás közvetlen veszélye fenyegeti a Kino és a Tabán mozikat. Az artmozik lehetetlen finanszírozási helyzete eddig is világos volt előttünk, hiszen a Cirko is hasonló problémákkal küzd, de mindez most már nem csak a szakma, hanem a közönség számára is rávilágít arra, hogy az artmozik üzemeltetési támogatása továbbra sincs megoldva. A főváros egyik legfontosabb kulturális hálózata gyakorlatilag a szétesés küszöbén áll. Egyre világosabb és félőbb, hogy nem átmeneti helyzetről van szó, az elmúlt két évben 12 mozi zárt be és ha továbbra sem lesznek elérhető moziüzemeltetési pályázatok, a többi is erre a sorsra jut.

Ezért is döntöttünk úgy, hogy egy szolidaritási akció keretében támogatjuk a profilban hozzánk közel álló Kino mozit.

A Cirko-Gejzír 2012. június 28. és július 4. közötti, egy heti bevételét felajánlja a Kino mozi számára. Reméljük, hogy ebben az időszakban minél több néző látogat el a Cirko-Gejzírbe és nézi meg premier előtt a KÍNAI ELVITELRE című filmünket.

Egyben arra buzdítjuk a többi artmozit, kulturális intézményt is, hogy csatlakozzon hozzánk vagy hirdesse meg a saját szolidaritási akcióját.

A Cirko csapata