A legszerencsésebbek már a mélyére nézhettek a Titanic-nak. A hét elején James Cameron újságírók egy válogatott csapatának levetített néhány jelenetet a 2012 áprilisában 3D-ben bemutatásra kerülő világsikerű filmből.

Egyúttal azt is elmondta, hogy egyetlen kocka sem változik a filmben: maga a történet pont ugyanaz marad, mint az eredeti, mely azóta is a világ második legsikeresebb mozibemutatója. Ám az elmúlt bő egy évben 300 szakember dolgozott azon, hogy a film minden kockája igazi 3 dimenziós élményt nyújtson: ahhoz képest, hogy manapság sok film 3D-átalakítása hat hét alatt lezajlik, ez hatalmas energiabefektetés volt. A vetítésen a nézők megcsodálhatták a behajózást, a film talán leghíresebb jelenetét, amikor a két főszereplő egymást átölelve „repül” a hajóorrban – a beszámolók szerint ez máris lélegzetelállító vizuális élmény volt –, valamint a katasztrófa egyes részleteit.

– Nem felmelegítünk valami régit – jelentette ki a rendező –, mi is és a stúdió is úgy tekintünk a bemutatóra (mely egybeesik a Titanic katasztrófájának 100. évfordulójával), mint egy új nagy film új premierjére: és biztos vagyok benne, hogy azoknak is friss lesz az élmény, akik sokszor látták már.

IC Press