A nemrégiben mozikba került Asterix és a Vikingek c. animációs filmhez kapcsolódóan a forgalmazó SPI és a hazai mozik különleges felajánlást tesznek az Asterix-kedvelők számára.

Asterixet és Obelixet mindenki szereti, a filmes széria újabb és újabb változatokat él meg, s úgy tűnik, még mindig fénykorát éli. A két gall hős időnként feltűnik, végigsöpör az országon, humort varázsol a családok életébe, egyszerűen nem lehet megunni őket! A jelenlegi változatban Asterix és Obelix egyfajta kiképző szakembert alakít, feladatuk, hogy az arrogáns, ámde igen begyulladt Bögyörixből férfit faragjanak. És bátran állíthatjuk, nincs egyszerű dolguk…

Az egységben az erő elve alapján a film forgalmazója összefogott a hazai mozikkal, hogy a nagyérdemű olcsóbban tekinthesse meg az alkotást. Eszerint 15 fő feletti látogatószám esetén a csoportok (iskolás osztályok, baráti, családi társaságok) hatalmas kedvezményt kapnak, hiszen az ország összes mozijában 500 Ft-os egységáron nézhetik meg az Asterix és a Vikingeket. Az akcióról mindenki tájékozódhat a hozzá legközelebb eső moziban.