Lassacskán kiderül, hogy mindenki imádja a 30-as éveket. És a gengszterfilmeket. Először Az éjszaka törvénye (Live by Night, hazai bemutató: január 26.) író-rendező-főszereplője, Ben Affleck nyilatkozta azt, hogy új filmje a régi klasszikus gengsztermoziknak szánt szerelmes levél, és azóta a film több főszereplője, köztük Zoe Saldana és Elle Fanning is bevallotta: ők is nagyon élvezték a korszak csodás ruháit és folyton dohányzó gengsztereit.

Egyedül Dennis Lehane tűnik tartózkodóbbnak. Pedig az ő regényéből készült a film.

A Titokzatos folyó, a Piszkos pénz, a Viharsziget és a Hideg nyomon írója legújabb gengsztersztorija, Az éjszaka törvénye Los Angeles-i premierjén azt mondta, hogy allergiás a filmforgatásokra.

– A Titokzatos folyó forgatásán történt ez velem – nyilatkozta a Varietynek. – Azt hiszem, túl sok időt töltöttem a díszletek között, és emiatt a kész filmet már képtelen voltam igazán átélni. Én meg azért vagyok író, mert imádom beleélni magam a dolgokba, szeretek álmodni. Most inkább oda se mentem a forgatásra, nem hagytam, hogy bevonzzanak a puhakalapok meg a géppisztolyok. Ezeket Ben Affleck-re bíztam. Cserébe most teljesen átadhatom magam Az éjszaka törvényé-nek…