Nagy sikernek ígérkezik a Kedvencek temetője új változata, ezért adja magát az ötlet, hogy folytatás készülhetne hozzá. De mégsem készülhet, mert Stephen King regényében lezárul a történet, és a film hű a könyvhöz. Igen ám, de semmi akadálya nincs annak, hogy előzményfilm készüljön, hiszen a téma el van temetve, csak ki kell hantolni.

Kedvencek temetője
Kedvencek temetője

„Általában nem foglalkozom a folytatással, amíg ki nem derül, mennyire sikeres a film – mondja legújabb interjújában Lorenzo di Bonaventura, a Kedvencek temetője producere. – Esetünkben nyilván csak egy előzményfilm jöhet szóba, hiszen nem fejtettük ki bővebben, mi történt a Maine állambeli Ludlow-ban, mielőtt a Creed család odaköltözött. Szóval határozottan mocorog itt még egy film, és szívesen meg is csinálom. Egy csomó őrült és rémisztő dolog lappang még ebben a történetben.”

Bonaventura nyilván arra céloz, hogy a történet egyik karaktere, egy különc öregúr, Jud Crandall (John Lithgow) régi titkok tudója, és ő indítja el azokat az eseményeket, amelyek a Creed család tragédiájához vezetnek. Az ő történeteiből kikerekíthető egy sztori, amely a baljóslatú temető múltjába kalauzol.

Tehát ha minden jól megy, nemsokára újabb halottak térnek vissza a fák között megbúvó kedvencek temetőjéből.

(Pet Sematary – hazai bemutató: 2019. április 4.)