A Transz (16E) (Trance, hazai bemutató: június 6.), Danny Boyle új filmje valószínűleg az elmúlt évek legravaszabb és legszellemesebben megírt thrillere. De nemcsak a forgatókönyvben vannak titkok: a film 57 éves rendezője és 23 évvel fiatalabb sztárja, Rosario Dawson közti szerelem körül is akad pár rejtély.

Transz_jelenetfoto_ (7)

A pár nagyon sokáig úgy tett, mintha nem volna közük egymáshoz – míg végül a brightoni tengerparton készült róluk néhány olyan fotó, ami feleslegessé tette a tagadást. Azóta mindenki azt feltételezte, hogy az erotikus thriller forgatásán szövődött köztük a kapcsolat. Ők azonban hallgattak, csak mostanában már más okból: az utóbbi időben már azt nem ismerték be, hogy szakítottak volna. Dawson azonban egy legutóbbi nyilatkozatában kicsit segített a kíváncsiaknak.

– Miért jelentenénk be, hogy szakítottunk, ha azt sem jelentettük be, hogy járunk? – kérdezte az őt ostromló újságírókat; annyit azonban elárult nekik, hogy az eddigi hírekkel ellentétben nem a Transz forgatásán kerültek közel egymáshoz a rendezővel. Kapcsolatuk sokkal régebb óta tart: egy olyan film előkészületeiben vettek együtt részt, amelyet végül nem kezdtek forgatni. Az igaz lehet, hogy Rosario tette meg az első lépést… ám ennél többet nem volt hajlandó elárulni:

– Danny nem szereti, ha a magánéletéről beszélnek, és én ezt tiszteletben tartom – mondta.

A Transz-ban legalább a legvégére tisztázódik minden rejtély. Az életben még erre sem számíthatunk.

IC Press