2016-ban Nemes Jeles László Saul fia c. filmjével óriási meglepetést okozott a magyar filmiparnak és nem utolsó sorban az Amerikai Filmakadémiának. Az Akadémia a legrangosabb szakmai elismeréssel díjazza a jó munkát, ezért a mi legnagyobb örömünkre a Saul fia bekerült az Oscar-díjre jelölt filmek közé a legjobb idegen nyelvű film kategóriában. A siker megduplázódott, amikor a film alkotói átvehették az Oscar-díjat.

A 2016-os magyar siker után idén ismét magyar filmet jelöltek Oscar-díjra, ezúttal a legjobb élőszereplős rövidfilm kategóriában kapott jelölést egy magyar film; Deák Kristóf és Udvardy Anna Mindenki (Sing) c. filmje.

Mindenki

Az újabb magyar Oscar-díj 2017-ben

A magyar sikersorozat folytatódik, hiszen idén ismét a magyar film utasította a háta mögé másik négy vetélytársát.  2017-ben a legjobb rövidfilm kategóriában az Oscar-díjat a Mindenki c. film nyerte meg!

A film története szerint egy új kislány érkezik az osztályba. Zsófi hamar barátra talál az osztályban, de az első énekóra után az énektanárnő összetöri a kislány lelkét. A kettejük titkát őrző kislány nem tudja tovább titkolni, ami a szívét nyomja, ezért megosztja barátnőjével a problémáját. Barátságuk eredményeképpen alaposan megleckéztetik a tanítónénit…

Jó lecke volt, egy hollywoodi arany szobrocskát ért! Gratulálunk a készítőknek!

https://youtu.be/PGA-lXAgMYA