Eredetileg karácsonyi ajándék lehetett volna belőle, de George Clooney új filmje, a Műkincsvadászok (Monuments Men, hazai bemutató: 2014. február) végül is a jövő év elején kerül a mozikba. Clooney, aki rendezőként és színészként is dolgozik a filmben, producerként olyan eredményt ért el, ami kevés kollégájának sikerül: a stúdió hozzájárult, hogy az eredetileg tervezetthez képest arrébb tolják a világpremier időpontját.

– Háborús filmet készítünk, a digitális trükköknek tökéletesnek kell lenniük – mondta George Clooney a kíváncsiskodó újságíróknak. – És ez sok munka még. De a Műkincsvadászok hangulatát is nagyon aprólékosan, óvatosan próbálom beszabályozni. A téma komoly, hiszen a II. világháborúról szól, de a film hangulata könnyed lesz. Nem véletlenül került be a színészgárdába Bill Murray, John Goodman és a francia komikus, Jean Dujardin, melléjük pedig Matt Damon és Cate Blanchett.

Mukincsvadaszok_jelenetfoto (8)

Clooney maga is sokszor egyensúlyozott már komolyság és vicc határán. Az Ocean’s-filmek, az Égető bizonyíték vagy az Utódok mind ebben a hangulatban készültek, és a színész-rendező kedvenc filmkészítői, a Coen-testvérek, Steven Soderbergh, vagy Alexander Payne is ennek a mestere. Azok, akik a történet és a sztárszereposztás ismeretében nagyon várják a filmet, mégis máshonnan kaptak segítséget, hogy elképzelhessék, milyen lesz a Műkincsvadászok. George Clooney nemrég egy internetes interjúban felsorolta a kedvenc otthon nézett filmjeit: és A piszkos tizenkettő meg a Kelly hősei is köztük volt…

IC Press