Minden egy kultikus emberről, akinek a mozi az élete. Quentin Tarantino méltatása és az analóg mozi piedesztálra állítása: 35mm-es pergő képsorok a celluloid varázsa, és a régóta nem látott színek.

Print

18:00 Ponyvaregény (színes am., magyar felirat, BD)

21:00 Becstelen Brigantyk (színes am., magyar felirat, 35mm)

00:30 Django elszabadul (színes am., magyar felirat, 35mm)

Az előtérben DJ CLAIRVO pakolja a lemezeket és kerekasztal BESZÉLGETÉS is lesz GÉCZY DÁVID moderálásával és Tarantino szakértőkkel!

Júniusban Martin Scorsese rendező megkísérelte levetíteni 1993-as filmjét, az Ártatlanság korát a Queens-i Mozgókép Múzeumban, de a Sony vezető elnökhelyettese sem tudta elintézni, hogy kapjon egy másolatot a film 35 mm-es kópiájából a vetítéshez. A Los Angeles-i Technicolor ugyanis nem foglalkozik többé filmek nagyításával. „Ez azt jelenti, hogy egy filmből, amit 20 évvel ezelőtt készítettünk nem tudunk többé új kópiát szerezni, hacsak át nem visszük az anyagot a kevés működő laborok egyikébe.” – nyilatkozta a rendező.

 [Leírás] 	 TARANTINO MARATON - Életre/HalálraQuentin Tarantino utálja a digitális filmgyártást, és a visszavonulást fontolgatja emiatt. A celluloid kezd eltűnni a mozivilágból, és ezt az sem hátráltatja, hogy Tarantino filmre forgat, hisz többnyire digitális hordozón mutatják be ezeket. A Ponyvaregényt és a Kill Billt is jegyző rendező elmondta, számára “ezzel vége a filmezésnek.” A rendező régóta tervezte, hogy csak regények, filmek írásának él, most erre van is alibije…

Az Átrium Film-Színház az idén 50. évét betöltő mozimágus jubileumi rendezvényén egy egész estét-éjjelt szentel a jeles eseménynek. Kultikus Tarantino filmek a vásznon (egész estés, éjjelig tartó maratoni analóg vetítésekkel), “újraéledt” szereplőkkel, a klasszikus mozi minden rekvizitumával.

A filmvetítések előtt – után zenés mulatság az előtérben, vicces programok, igazi farsangi hangulat, sőt, lehet, hogy még maga Quentin is tiszteletét teszi a helyszínen.

 

Jegyárak:

– támogatói jegy: 3000 Ft

– sima bérlet ami mind a 3 vetítésre érvényes: 1500 Ft

– alkalomhoz illő jelmezben érkezők jegye/bérlete: 1200 Ft

– csoportos jegy/bérlet: 1300 Ft/fö (10 fő felett)

Jegyrendelés: www.atriumfilmszinhaz.hu/jegyek

Facebook esemény: www.facebook.com/events/540544459298174/

A belépő az esemény összes programjára érvényes, beleértve a vetítéseket (18:00, 21:00, 00:30), a partyt illetve a kísérő programokat is.

Szervezők: Átrium Film-Színház, Vj Centrum Budapest, Mikrokino

Támogatók: Filmtekercs Fényportál, Mozinezo.hu, Antropos.hu, Pindike.hu, FilmPont.hu