A New York-i Filmfesztivál Tom Hanks társaságában ünnepel. A rangos fesztivál vezetői a héten jelentették be, hogy idei esemény megnyitó gálavetítésén Hanks új filmjét, a Phillips kapitány-t (12E) (Captain Phillips, hazai bemutató: november) vetítik majd.

A film forgatását Paul Greengrass, két Bourne-film rendezője irányította, a történet pedig azon a 2009-ben megtörtént eseten alapul, amikor a Maersk Alabama nevű teherhajtót szomáliai kalózok foglalták el, és kapitányát túszul ejtették.

Phillips_kapitany_jelenetfoto

Az immár 51. alkalommal megrendezésre kerülő fesztiválon természetesen Tom Hanks valamint jó néhány szomáliai színész is részt vesz majd – a gálabemutatón Hanks egyúttal az Oscar-versenyt is megnyitja: hiszen az izgalmas filmben nyújtott alakításával kapcsolatban bennfentesek máris egy új Oscar-díj jelölést jósolnak.

A filmmel és Hanks játékával kapcsolatos várakozásokat jelzi, hogy egy bő héttel később, október 9-én a Phillips kapitány a Londoni Filmfesztivál gálamegnyitóján ünnepelheti európai premierjét – ami szintén fontos állomása lehet az Oscarért folyó versenynek.

IC Press