A Strause testvérek tréfás emberek. Igaz, humorérzéküket többnyire borzalmas lények tervezésével elégítik ki. A Halál a Ragadozó ellen 2. – Aliens vs. Predator (hazai bemutató: január 31.) rendezői számtalan apró ötletet és meglepetést rejtettek új filmjükbe, és morbid szellemesség az is, hogy az amerikai kisvárost a földdel egyenlővé tevő rémek éppen karácsonykor kerültek az Államok mozijaiban.
– A mi filmünk is egy születés története – nyilatkozta Colin Strause, az egyik rendező. – Hiszen ebben a filmben az Alien, vagyis a Halál-figura egy Ragadozóban, egy Predatorban születik újjá. Az így létrejövő PredAlien örökli mindkét felmenője rossz tulajdonságait.
A film alkotóinak beszámolója szerint, az új lényből több mint 70-féle változat készült, mielőtt a végleges lényt mozgatni kezdték volna az (átmenetileg) élő szereplők között. A sok apró változtatás igazi lelkesedésről árulkodik: hiszen jó részüket alig lehet látni az állandó félhomályban, zuhogó esőben, alagútban vagy víz alatt játszódó jelenetekben.
– Tudom, hogy a rajongók a legapróbb részletekre is figyelnek majd – jelentette ki a rendező. – Ezért fektettünk akkora hangsúlyt minden részletre: a karmok, az agyarak, a jellegzetes régi és az új vonások megtervezésére. Ez a filmsorozat klasszikus, és mi méltók akarunk lenni hozzá.