Az Ausztrália (Australia, hazai bemutató: december 25.) valószínűleg 2008 legemlékezetesebb filmje lesz. Nemcsak két sztárjának, Nicole Kidman-nek és Hugh Jackman-nek köszönhető ez, hanem harmadik főszereplőjének is: Ausztráliának. A stáb hosszú hónapokat töltött a vadregényes tájakon, sivatagokban és világtól távoli kisvárosokban. Így aztán természetes, hogy a stábot családjuk is elkísérte – a hírek szerint a filmesek telephelye gyakran inkább hasonlított cserkésztáborra, mint komoly munka helyszínére. Jackman 8 éves fia igen sokat időt töltött apja közelében. Sátorban lakott, estéként a tábortűz mellett ült, és nagyon összehaverkodott a filmben szereplő gyerekszínészekkel: velük fedezte fel a környéket.

– Azt hiszem, sosem fogja elfelejteni ezeket a heteket – mondta a büszke apa. – A végén még sírt is: „Ne menjünk vissza a városba!” könyörgött. Pedig a város az ezer lakosú kis Kununurrát jelentette.

Nicole Kidman 15 éves Connorja is többször meglátogatta munkahelyén az édesanyját. Mivel a színésznőnek sok időt kellett lóháton töltenie, ő a lovászokkal kötött barátságot. Alaposan kitanulta a lóápolás művészetét, és megtanulta használni a lasszót. De a legbüszkébb a tenyerén gyűlő vízhólyagokra volt.

IC Press