2012, film plakát
Eredeti cím:2012
Műfaj:szinkronizált amerikai katasztrófafilm
Rendező:Roland Emmerich
Zene:Harald Kloser
Játékidő:158 perc
A film forgalmazója:Intercom
Hazai mozi bemutató:2009. november 12.

A 2012. c. film leírása

A maják ősi naptára bonyolult csillagászati ismereteket és kifinomult matematikai számításokat igénylő tökéletes alkotás. Egy baj van vele: 2012-ben véget ér, és sokan úgy gondolják, nem véletlenül. A világ sem tarthat tovább, mint a misztikus tudást tartalmazó naptár. Néhány vezető tudós 2009-ben igazolta, hogy valóban közel a vég, és segítségükkel a világ leghatalmasabb államainak vezetői el is készítették a tervet, amelynek alapján sok ember megmenthető… de távolról sem az összes.

Jackson Curtis (John Cusack) két gyerekével kirándul a Yellowstone Nemzeti Parkban, amikor véletlenül rátalál egy titkos kutatólaboratóriumra, és rájön, hogy a kormány hallgatott a közelgő apokalipszisről. Kétségbeesett versenyfutásba kezd az idővel, hogy megmentse a családját: földrengéseket, vulkánkitöréseket, szökőárakat kell túlélnie – mindazt, amit a Föld tartogat a halálra ítélt lakóinak.

A Függetlenség napja és a Holnapután rendezőjét lenyűgöző látványvilága, a vérfagyasztó akciójelenetei és gyógyíthatatlan pesszimizmusa tette világhírűvé – most újra a civilizáció végnapjairól forgatott szemkápráztatóan látványos filmet, ami méltóan válhat majd az idei év egyik legnagyobb durranásává.

Korhatár besorolás:
Főszereplők:John Cusack, Amanda Peet, Danny Glover, Thandie Newton, Oliver Platt, Chiwetel Ejiofor, Woody Harrelson
Legjobb idézet a filmből:
A film az IMDB-n:
Weboldal:www.sonypictures.com/movies/2012

2012 előzetes