Úgy látszik, megérett az idő. A Lopott idő (In Time, hazai bemutató: október 27.) múlt heti Los Angeles-i premierjén a film minden szereplője majdnem annyit nyilatkozott politikáról, mint a különlegesen ötletes forgatókönyvű sci-firől. A női főszereplő, Amanda Seyfried azt is elárulta az újságíróknak, hogy a jó sci-fi készítéséhez a jövőbe kell látni.

Andrew Niccol rendező már tavaly azt mondta, hogy egy éven belül tüntetők fogják megszállni a Wall Streetet. És tessék: már nemcsak New Yorkban, hanem sok más amerikai városban is felvonulnak, hiába játszódik a jövőben a filmünk, olyan, mintha éppen most lett aktuális.

– New Yorkot kevés elfoglalni. Los Angelest is el kell, meg az egész világot – vélte Justin Timberlake a premieren. – A Lopott idő arról szól, hogy aki nem tud eleget szerezni, az meghal, miközben másoknak nagyon sok jut. Aztán jön valaki, aki erőből felforgatja a rendszert. Megéreztük, mi lesz.

– Mindenkinek újra kell gondolnia, hogy mi az, amit eddig nem volt hajlandó észrevenni, és mi az, amivel végre szembe kell nézni! – tette hozzá Olivia Wilde, aki a filmben különösképpen Timberlake anyját játssza. – Már csak ezért is megéri megnézni ezt a filmet: felér egy alapos fenékbe rúgással.

De Wilde-nak nem ez volt az egyetlen érve a Lopott idő mellett.

– Azért nemcsak emiatt érdemes megnézni. Hanem mert csupa szexi pasas játszik benne…

IC Press