Új kultuszfilm van születőben. Az első visszajelzések alapján nagyon valószínűnek tűnik, hogy a Cate Blanchett, Eric Bana és a csupán 16 éves Saoirse Ronan főszereplésével készült különleges thriller, a Hanna – Gyilkos természet (Hanna, hazai bemutató: június 9.) gyorsan klasszikussá válik, és sztárt csinál címszereplőjéből, talán úgy, ahogy a Leon, a profi tette híressé Natalie Portman-t.

Joe Wright rendező úgy gondolja, különleges filmje egyetlen okból születhetett meg: elkért egy piszkozatot. Amikor a stúdió elküldte neki Seth Lochhead forgatókönyvét, az csak egy középszerű thriller volt. De a címlapon ott díszelgett a felirat: „6. változat”

– Nem is tudom, miért, valami megérzés következtében megkértem, hogy elolvashassam a forgatókönyv korábbi, javítás előtti változatát, és az sokkal jobban tetszett – nyilatkozta a rendező. – Úgyhogy elkértem a még eggyel korábbit, és az még jobb volt. Akkor rögtön az eredeti írást kértem, amit azóta ötször átírattak az írójával. Azt nem adták oda, de én megkerestem az írót, és elkértem tőle. És amit olvastam: egy őrjítő, szürreális, vad történet volt … persze, hogy rögtön le akartam forgatni. Ezentúl csak első piszkozatokat vagyok hajlandó elolvasni.

IC Press