Hamarosan tornádó söpör végig a mozikon. A vihar magjában (16E) (Into the Storm, bemutató: augusztus 14.) egy kisvárosra csap le a pusztító erejű természeti jelenség, amelyet profi viharvadászok akarnak megörökíteni.

A film rendezőjét, Steven Quale-t lenyűgözik a tornádók: „Az elmúlt öt évben egyre gyakoribbak lettek ezek a hatalmas viharok, ráadásul ezekről egyre több felvétel készül. A videómegosztó oldalakon rengeteg amatőr film van, amelyen a természet nyers erejét láthatjuk. A stábnak az volt a célja, hogy a mi filmünkben is olyan hitelesek legyenek a tornádók, mint a valódiak, hogy lássuk, milyen gyönyörűek, még akkor is, ha halálosak.”

ViharMagja_jelenetfoto (5)

A vihar magja filmjelenet

A különböző viharokat számítógépes grafikával hozták létre, vannak köztük hatalmasak, amelyek egy egész várost is le tudnak tarolni, vannak kisebbek és gyorsabbak, sőt, még tűztornádó is. Quale már több nagyszabású filmben volt James Cameron rendezőasszisztense, ezért leginkább az ő véleményére volt kíváncsi. Cameron – akiről tudjuk, hogy nagyon igényes, ha számítógépes grafikáról van szó – le volt nyűgözve a végeredménytől.

IC Press